Rólunk

Kedves Olvasó!

Az alábbi sorokban igyekszünk röviden háttér információkat nyújtani számodra a tóról és az azt megálmodó csapatról. Azt azonban tudnod kell, hogy a legteljesebb képet a saját szemeddel alkothatod meg! Ezért sok szeretettel várunk a tavunkon, ahol szívesen válaszolunk személyesen is minden kérdésedre!


A Carp Centrum horgásztó Dunaharaszti közigazgatási területén, Alsónémedi szomszédságában található egy 20 hektáros területen, a vízfelület nagysága 14 hektár. Az általunk üzemeltetett Carp Centrum horgásztó kavicsbányászat során jött létre több, mint 20 évvel ezelőtt, a tó bányászata 2002-ben fejeződött be.

 

A tulajdonosok a bányászat befejezését követően jelentős mennyiségű amúr és ponty állományt telepítettek a tóba, amely az elmúlt húsz évben érintetlenül állt, nem került hasznosításra. Ebből adódóan a mai horgásztó halainak ősállományát a 20 évvel ezelőtt telepített halak adják.

A tó mélysége 2-6 méter között változik, az átlagos mélysége 3 méter. A kavicsbányászat során alkalmazott technológiából adódóan a mederfenék rendkívül tagolt, számos törés és plató alakult ki benne. Sok meglepetést és kihívást tartogat a horgászok számára.

A 20 éve érintetlen terület hasznosítására baráti társaságunk 2021-ben kapott felkérést és egyben lehetőséget. Ekkor kezdtünk el ismerkedni az addig számunkra is ismeretlen tóval és a környezetével.  Az egykori bányató és környezete magával ragadta kis csapatunkat és szinte azonnal eldöntöttük, hogy valamilyen formában összekötjük “magunkat” a tóval.

A tó üzemeltetői csapatát egy öt fős baráti társaság alkotja. Mindannyian horgászok vagyunk, hosszú évek óta együtt horgászunk az ország bojlis tavain. Sokat gondolkoztunk azon, hogy szükségünk van-e erre az egészre… szeretnénk-e egy ekkora feladatot a nyakunkba venni ahelyett, hogy inkább horgászni mennénk? De végül úgy döntöttünk, hogy megpróbáljuk…